tiistai 14. syyskuuta 2010

Kätkätunturilla ruskaa ihailemassa

3. päivä (13.9.)
Tämän päivän vaelluskohde on Kätkätunturi. Matkaa sinne on Leviltä 5 - 7 kilometriä riippuen siitä, mitä tietolähdettä uskoo. Reitti alkoi K5:n vierestä, josta lähdimme kiipeämään kohti tunturia. Maasto oli haasteellinen, mutta ei aivan mahdoton kulkea.



Ruskan värit paranivat mitä korkeammalle tultiin.
 Ensimmäisen matalamman huipun kohdalla luulimme jo olevamme perillä, mutta varsinaisnen tunturi olikin seuraavana edessämme. Ei ole ensimmäinen kerta kun tunturi katoaa horisontista ja ilmestyy eteeen jossakin saavuttamattoman kaukana olevana.


Viimeinen nousu oli 300 metriä ja tuntui jäsenissä. Laavulla odotti lounas, joten hyvin perille jaksettiin.


Tovi vierähti maisemia ihaillessa ja istuskellessa laavutulen ääressä. Jotkut vielä hasteelisemman reittivalinnan tehneistä pohdiskelivat, olisiko paluureitti helppokulkuisempi? Nousu oli ollut melkoinen koettelemus vastasuunnasta tulleille.




Itse valitsimme paluureitiksi vaikeakulkuisemman reitin, jotta ei olisi tarvinnut patikoida samaa matkaa takaisin. Tosin tämä koitui virhearvioksi. Alhaalla olikin jo selkä kipeä ja jalat mutkalla. Korkeus huipulla oli hiukan yli 500 m ja Levillä noin 200. Paluu olikin melken pystykulkua tunturin juurelle.





Perille päästiin väsyneinä. Kokemus kannatti, olihan maisemat mitä parhaimmat. Matkaa kertyi yli 15 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Yksityinen blogiharrastaja.