tiistai 14. syyskuuta 2010

Hidasta virtaa Ounasjoella

5. päivä (15.9.)
Päivän teema on melonta. Vuokrattiin inkkari Lapin Perhesafarista ja kanootti kuljetettiin Könkään koululle, josta melontaretki alkoi. Satoi pientä tihkua, mutta siitä ei ollut varsinaista haittaa melonnassa. Tavarat inkkariin ja menoksi. Kajakkimelonnan jälkeen inkkari tuntui jopa hiukan tylsältä kapineelta ja melontatekniikka puuttui meiltä. Melottiin eri tahtia ja päädyttiin kivelle pienessä pyörteisessä koskessa. Inkkari on vakaa "alus", eikä edes kastuttu, joka oli hyvä asia oltiihan vasta alkumatkassa.

Raili ja Tero inkkarilla Ounasjoella, Levillä 15.9.2010.
Melontareitti Könkään koulu - Hannulannivan kota 12 km.

Ensimmäinen taukopaikka pongattiin hiekkarannalta.


Hirvasniemi, rantahietikko, jossa voi "taukoilla ja tulettaa".
Etappiin  kertyi 6 km matka. Ranatatörmään kasvit ja puut peilautuivat veteen ruskan väreissä ja reiti oli kaunis, kuten Lapin luonto yleensäkin näin syksyllä. Tuntureista näkyi tuskin vilahdustakaan, silllä pilvet roikkuvat niiden reunalla enteillen vieläkin sateisempaa huomista.

Puolivälin etapin jälkeen, kohdassa, jossa Ounasjoki tekee reilun mutkan aloimme laskea loppukilometrejä, meidänhän oli päädyttävä Sammun tuvan jälkeiselle laavulle. Joki virtasi alkumatkasta verkkaisesti ja oli vastatuuli, joten matka taittui hiukan yli virtaustahdin eli etanaliikenteellä. Edessä häämötti toinen pikkuruinen koski, Hannulan niva (koskimittarilla laskettuna tasoa 0,5), mutta pyörteitä ja kiviä oli niva täynnä. Selvisimme luovien niiden lomasta ja päädyimme kodalle, paluupaikkaan. Matkaa reitille kertyi 12 km. Upea kokemus.


Ruskareken ollessa näin polivälissä kannattaa muistella mitä muistikuvia on jäänyt edellisistä päivistä.Ruoka on Levillä todella hyvää, lienee tulosta aidosta kilpailusta. Uusi viihdekylpylä on tullut todella tarpeeseen ja se onkin upea kokonaisuus, erityisesti pidin siitä, että maisema on tuotu kylpylään suurten ikkunoiden kautta ja elementit ovat hillittyjä ja harmonisia. Silti av-tekniikalla on tehty ihmeitä: ukonilmaa, revontulia, joulutarinoita.

Kuvakollaaseja: takaumia kuvatarinoin ja valokuvin.

Raili käävän kimpussa rantatörmäällä.
Ounasjoen mutkassa.
Pahka Kätkätunturin rinteessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Yksityinen blogiharrastaja.