sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Naruskan erämaassa Karhutunturin upeissa maisemissa

Salla
Sunnuntai 10.9.2011
Salla on erämaan portti ja läheltä löytyvät Naruskan erämää, Tunsa ja Oulangan kansallispuisto. Päivä alkoi retkellä Karhutunturiin Naruskan erämaahan. Matkaa Sallasta tunturille on 50 km, ensin autolla ja patikoiden reilut kolme kilometriä. Reitille osui Tenniö- ja Naruskajoet. Matkalla voi keitellä porokahvit kodalla.

Tenniöjoki Neitokeskella.
Tenniöjoki.
Erätulilla kodalla matkalla Karhutunturille eli Naruskan erämaata.
Karhutunturin laella on hulppeat näkymät neljään ilmansuuntaan ja mm. tv-tukiasema. Reitin varrella vilisti myyriä, joita on Lapissa tänä syksynä runsaasti. Poroja näkyi siellä täällä ja hirvikin on nähty. Kanalinnut lentelevät runsaslukuisina: riekkoja, teerejä, koppeloita ja metsoja sekä tietekin haukkoja.
Karhutunturilla.
Ruskan värit Naruskassa ja tunturissa olivat kevyessä loistossa, vaikka Sallassa spekrit kuulsivat valjuna ja paikoin ei ollut lainkaan maaruskaa. 
Koivut kuulsivat tosin kirkkaan keltaisina ja jokunen haapa täplitti maisemaa kirkkaalla punaloistollaan.


Paluumatkalla keräsimme puuropuolukat. Retken miehet ihmettelivät miten puolukat ovat Lapissa niin kovin pitkissä varsissa ja isoja verrattuna etelän sisariin.

Puolukoita.
Ruskaa Karhutunturin juurella.

Lillukanvarsia.
Sallassa jouduimme todelliseen kahnaukseen metson kanssa, joka ei päästänyt meitä tiellä ohi. Metso hyökkäili autoja kohti, narskutti, pörhisteli ja oli äkäinen. Kuvattiin kuitekin.
Hannu ja Raili kuvaavaat uhittelevaa lintua.
Hänen suuri komeutensa: metso!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Yksityinen blogiharrastaja.